Beszállítói sikertörténetek

Zalaco, a családi vállalkozás

„A pékipar minden pillanatában ott van a gondoskodás és a szakértelem.” Lukács Dalma a Zalaco Sütőipari Zrt. minőségbiztosítási vezetője. „Számunkra hozzáadott értéket jelent, hogy a terméket kézzel készítjük” – meséli a szakember, aki elmondja azt is, hogy bár meghatározóan nagy vállalatnál dolgoznak, mégis megmaradtak családi vállalkozásnak. A Zalaco 2012-ben 7 millió kg terméket állított elő, míg 2021-ben ez a mennyiség már 30 millió kilogrammot tett ki.

Nethill Pro, a vásárlóknak szeretnénk megfelelni

A Nethill Pro Kft. néhány dolgozóval indult csupán, ma már több, mint 200-an dolgoznak a cégnél, a napi néhány raklap kenyérből pedig ma már 130-140 raklapra nőtt a mennyiség. Jelenleg öt élelmiszeripari mérnökkel dolgoznak, technológusokkal és mesterpékekkel. Hogy mi a sikerük titka? „A mi főnökünk a vásárló. Nekik szeretnénk megfelelni” – mondja a kenyérféléket előállító Nethill Pro Kft. ügyvezetője Koós Balázs.

Bonafarm, kevesebb stresszt az állatainknak

350-380 tehenet fejnek meg óránként a csípőteleki tehenészetben, amely Közép-Európa egyik legnagyobb tehenészeti telepe. A Bonafarm csoporthoz tartozó farmon 2900 tehén él, és 36 millió kg tejet termel évente. „Szeretnénk minél kevesebb stresszt okozni az állatainknak, ezáltal is a jólétüket biztosítani” – mondja Dr. Hoffmann Dénes a Bonafarm Mezőgazdaság szarvasmarhaágazat-igazgatója.

Korona Gombaipari Egyesülés, asztalon az aznap szedett gomba

„Az is előfordulhat, hogy valaki már este meg tudja főzni az aznap leszedett gombát” – mondja Ifj. Rácz József gombatermesztő. Generációról-generációra száll a gombatermesztés a Korona Gombaipari Egyesülés vállalkozásánál. A családi cég sikereiről és a gombatermesztés rejtelmeiről beszélnek a képek, és a tradíció legfiatalabb művelője.

Gallus-csoport, családi vállalkozásból cégcsoport

A Gallus-csoport a kezdetekben 100 fős családi vállalkozásként működött, ma már több, mint ezer főt foglalkoztató cégcsoport. Egyik fő termék-csoportjuk a GMO-mentes csirke. Folyamatosan nyomon követik takarmányuk és termékeik minőségét. Ha a termék csomagolásán a HU-jelet látjuk, akkor az biztos, hogy Magyarországról származik – avat be a részletekbe Szabó Ákos a vállalat ügyvezető igazgatója.

Fino-Food, „A kiváló minőségű tej a takarmánynál kezdődik”

„A kiváló minőségű tej a takarmánynál kezdődik” – mondja Szommer Gábor a Fino-Food Kft. kereskedelmi igazgatója. Nem légből kapott állítását egy ténnyel is alátámasztja: takarmányuk 16 féle gyógynövényt tartalmaz. A Fino-Food Kft. szerencseszáma lehet a tízes: tíz év alatt megtízszerezték a feldolgozott tej mennyiségét. „Ehhez szükség volt arra, hogy hozzánk hasonlóan növekedés-orientált kereskedelmi partnerekkel dolgozzunk együtt” – fogalmaz a vállalat szakembere.

Agróna Szövetkezet, kis raklapos teherautótól a szövetkezeti paprikáig

A magyar paprika már a 16. században megtalálható volt a nemesi udvarházakban, ám ekkor még csak dísznövényként. Az Agróna Szövetkezet számos más zöldségfajta mellett, a kiskunsági homokhátságon termeli a kiváló minőségű étkezési paprikát. 15 éve egy kilenc raklapos kis teherautóval indultak, tapasztalatuknak és szakértelmüknek köszönhetően, ebből mára kilenc kamion lett. A siker titkáról beszél Czakó Balázs a cég üzletkötője.

Szatmárkert-Hodász, ízletes almák őstermelőktől

Almából körülbelül 15 ezer tonnát termelnek a Szatmárkert-Hodász Szövetkezet tagjai. A szövetkezet őstermelőkből és gazdasági társaságból áll, 2002 óta Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében. „A vevő szemmel vásárol. Ha otthon elfogyasztja a gyümölcsöt és ízlik neki, akkor legközelebb is azt fogja választani” – vallja Kovács Oszkár a Szatmárkert-Hodász Szövetkezet ügyvezető elnöke.