Élelmezési világnapi rajzverseny

A világ minden gyereke és tinédzsere számára hirdetett meg az élelmiszer-ellátási lánccal kapcsolatos rajzversenyt az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete.

A világ 5 és 19 év közötti gyermekeit és fiataljait buzdítja az étel útjának megrajzolására vagy lefestésére az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO).

Az agrár-élelmezési rendszer egy komplex fogalom, ami része a mindennapjainknak, minden étkezésnek. Azon folyamat egészét értjük alatta, mely során megtermelik, betakarítják, elszállítják, értékesítik, elfogyasztják és akár tárolják az ételt. Mindenki részt vesz benne és minden tevékenység, döntés a részét képezi, melynek köszönhetően étel és mezőgazdasági termékek sokasága kerül az asztalunkra.

A FAO a rajzverseny résztvevőit arra kéri, hogy a saját alkotásaik lefotózása vagy beszkennelése után az ezen a linken http://www.fao.org/worldfoodday-contest/upload-your-poster/en/ elérhető űrlap kitöltésével nevezzenek be a megmérettetésre. A határidő november 5.

Korosztályonként a három győztes alkotást az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) zsűrije választja ki, az eredményt decemberben hozzák nyílvánosságra. A győzteseknek a FAO helyi irodája gratulál, illetve egy meglepetés csomagot és oklevelet kapnak elismerésül.