A beszállítók 10 pontja

● ÖTLET
Minden az ötlettel kezdődik! A legfőbb kérdések: Mi az, ami még hiányzik a piacról? Vagy mi az, amit jobban tudnánk csinálni, mint mások?

● RECEPTÚRA
Össze kell állítanunk a lehető legrészletesebb termékleírást, legyen szó méretről, elkészítési módról, vagy az összetevők listájáról és százalékos arányáról.

● SAJÁT MÁRKA
A Lidl adja a dizájnelemeket, és a csomagolás megvalósítását is felügyeli, úgymint a nyomdai nyomonkövetést, a kész nyomdai anyag elkészítését. Magát a kiszerelést is egyeztetni kell.

● GYÁRTÁS
Optimalizálni kell a gyártási folyamatainkat, hogy a lehető legjobb minőséget állítsuk elő a lehető legkisebb ráfordítással. A Lidl részére történő beszállítás feltétele elsődlegesen az IFS szabvány követelményei szerint tanúsított minőségirányítási rendszer működtetése.

● KARTONOZÁS
Fontos, hogy a kínálókartonoknál a könnyű szétbontásra és a vásárlók felé való kommunikációra, míg a db/karton kialakításánál az átlagos forgási sebességre és a megfelelő szállíthatóságra helyezzük a hangsúlyt. Ehhez a LIDL segítséget nyújt a Brand & Packaging osztályon keresztül.

● AJÁNLAT
Ha készen áll a termékünk, akkor össze kell állítani egy olyan ajánlatot, mely a versenyelőnyeinket helyezi fókuszba és a termék- vagy márkabevezetés sikerességét bizonyítja. Illetve, ezt bizonyítandóan, termékmintákat kell biztosítanunk.

● BELISTÁZÁS
Az elvárt adminisztrációs táblák, belistázási űrlapok hiánytalan kitöltése.

● RENDELÉS
A gyors és pontos visszaigazolás rendkívül fontos a partnereinknek, így a készletgazdálkodásunknak és rendeléskezelőnknek mindig naprakésznek kell lennie. Fel kell készülni, hogy az első rendelés a polcfeltöltő mennyiségek miatt az átlagosnál nagyobb lesz.

● SZÁLLÍTÁS
Fontos, hogy a visszaigazolt mennyiségeket szállítsuk ki és a kiosztott időkapukat tartsuk be, a 100 százalékos kiszolgálási szint az elvárás.

● SZÁMLÁZÁS
A jól végzett munkáért járó kifizetés előtti utolsó lépcsőfok a pontos számlázás. Ügyeljünk, hogy minél kevesebb számlaeltérés legyen, és hogy eleget tegyünk az összes adminisztratív feltételnek. A Lidl a jogszabályoknak megfelelően 30 napra fizet.